Interim management

BEDRIJFSLEVEN, STICHTINGEN en overige ZAKELIJKE INSTELLINGEN
– Verander-, proces- en peoplemanagement.
– Reorganisaties, saneringen of opzetten van een afdeling.

Er wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed dat iedereen fundamenteel goed is. Of, om met Benjamin Zander te spreken, “everybody is an ‘A’ “. Dat betekent niet dat iedereen het ook goed doet, of op de juiste plek zit. Het gaat er om, om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en hen de juiste dingen te laten doen. Er bestaan echter geen ‘niet-juiste’ mensen.

Luisteren, durven door te vragen, maar ook de zaken durven te benoemen zijn hiervoor de kwaliteiten die nodig zijn. Analytisch de zaak overzien vanuit een helikopterview en dat teruggeven aan de organisatie en de mensen. Leuk? Nee, niet altijd leuk om te horen. Maar wel altijd duidelijk, eerlijk (liefdevol) en uiteindelijk voor iedereen het beste. Want iedereen heeft recht op een goede manager of goed leiderschap, die het beste voorheeft met de organisatie en dus met de mensen.

 

REEDS BEHAALDE RESULTATEN

Hoewel ik tot nu toe altijd nog in loondienst ben geweest, had het karakter van de verschillende functies een interim aspect. Vaak was de opdracht de afdeling effectiever en/of effici├źnter te maken. De processen te stroomlijnen en transparant te maken. Of kwam het basaal neer op het weer gezond maken van de organisatie of afdeling.

  • Nederlandse Vereniging van Journalisten

IN BEWERKING

  • Koning & Hartman

IN BEWERKING

  • Elsevier Science BV

IN BEWERKING